Monday, May 24, 2010

ke penang lagik...

Hai Alzzz..

Just came back from Penang last week. Hahhaa. I know..aku selalu menjengkelkan Phan, sebab setiap kali aku datang penang, mesti aku datang bersama-sama kawan-kawan aku & Nubhan. Kalau tak kerana Nubhan, aku tak datang penang. Harus le dia bengang ngan aku....hahhaaa..kalau tak, tak kan ajak jumpa pun mengelak jugak kannn!!...Adeiiiiii.....apadaaaaaaaa ko Phan.....

Apa yang aku buat kat Penang? Benda biasa yang aku buat lah. Tengok show.!!!. Kali ni bukan show besar pun.Hanya TM Chill Out. Tapi dua hari kann..rasanya tak jadi masalah kalau nak datang Penang untuk legakan kepala otak yang selalu tersumbat ni.

Aku kesana dengan moon, Harney & Edna. Entah kenapa aku rasa macam tak le jauh sangat Penang tu.Maybe sebab bukan aku yang drive kot.Hahhaha. Sampai sana, kami terus ke bilik hotel .Yeap!!! bilik hotel yang pernah kami duduk masa Jom Heboh dulu. Hotel Pearl View. Terus teringatkan kenangan dengan Vern & Nikki dulu. Huhuhuhu..rindu suasana macam tu.

Lepas rehat sekejap...kami gerak ke show kat jusco Perda. Tak banyak yang nak dikatakan pasal show ni...sebab satu lagu je.Yang lain-lain hanya bermesra dengan fans & ambil gambar sampai lebam mata.Hahhahaa...Lepas show.....kami pergi makan kat pizza hut. Yang mana telah di join oleh dua orang fans adik beradik dari penang.
Malam tu.....kami pergi ke pulau. Saja nak tengok pasar malam Feringghi yang sangat famous amos tu.Tapi...........hahahhahahaa..bukan nak salahkan Nubhan.Tapi, dia punya pasal la, kami hanya dapat teman dia beli selipar sepasang. Langsung tak dapat nak beli apa-apa. Cettt!!!!.....kalau dia tak menonong je nak balik, memang dah banyak yang diborong kat situ kot. Hehhhee.Tapi nak buat camne kan, at one point, kena faham keadaan dia jugak.Peoples recognize dia.So.....maybe tak selesa. Then, kami pergi lepak makan kat tepi pantai.Katanya tak sedap....tapi habis jugak!!.well..kebuluran namanya tu.hehhehe. Harga makanan kat sini agak reasonable laaa.Makan 5 orang..baru 100 lebih.Dengan ikan siakap 2 ekor!!!..Maybe sebab kami tak ambik udang 3 ekor kot..hahahhahahaa.

Lepas makan, terus gerak balik hotel. Perlukan tidur yang cukup supaya esok muka masing-masing tak macam panda bear.Huhuhuu.Malam tu, kami telah dijoin oleh Bad yang bawak Ktcats & Deqsue. Glad nampak muka derang. Rasa lebih meriah suasana.

Pagi esoknya, moon, aku & harney tak terus ke jusco.Kami pergi airport bayan lepas hantar Edna balik KL sebab dia ada hal urgent pasal family dia. Kesian Edna.....terpaksa tukar flight dari airasia ke firefly sebab system broke down.cam ne nak efisyen ni???
Show hari ahad mula jam 2.30 petang.Kali ni memang ramai fans. Kami usaha tepek link-link berkaitan Nubhan FC kat belakang gambar-gambar dia & edarkan percuma kat fans dia penang. It works!!!.Aku tak ingat berapa keeping yang aku bawak..tapi semuanya habis!!!..alhamdulillah.
Lepas show, kami makan kat ayam penyet. Sebelah Pizza Hut yang makan semalam nye tu je. Ramai jugak fans yang masuk dalam restoren tu bergambar dengan Nubhan. Errrmmm....ok la tu. Aku happy je tengok dia ramai fans kat penang tu.
Dah makan..kami gerak balik ke KL...Mulanya konvoi 3 kereta.tapi akhirnya jadi balik sendiri-sendiri.hahhhahaaa..nak buat macam mana, dah kelajuan kereta semua adalah berbeza. Hahhahahaa.Nak berkejar kejaran, baik tak payahlah...buat rosak kereta jer...hahhaa

So, itu je la cerita kat Penang. Tak ada apa sangat pun.Just kelakar mengenangkan macam mana zaly boleh nyaris nak tertinggal Nubhan dalam bilik hotel.hahhahaa..Sia-sia je kalau tertinggal......siapa yang nak menyanyi kalau dia tak ada? Hahhaaa

Cerita lain.........errrrmmmm..Sebenarnya, aku sangat teruja nak menunggu filem LAGENDA BUDAK SETAN. Bukan sebab Nubhan is in that movie, tapi sebab filem ni diadaptasikan dari satu novel yang paling popular pada zaman aku sekolah dulu.Sebenarnya aku tak berapa ingat samada aku pernah baca ke tidak novel ni.Tapi........seingat aku, novel ni memang dah tahap Must Read dah time tu. Tanyalah budak-budak yang lahir pada late 70’s & early 80’s.....maknanya, yang dah sekolah masa novel ni di pasarkan. Siapa yang tahu membaca, mesti akan tahu kewujudan lagenda Budak Setan ni.

So, aku tak salahkan audience kalau expectation derang tinggi pada filem ni. That’s how we expect bila satu legend di filemkan kannnn. Aku ada baca beberapa review, memang ada yang memuji lakonan Nubhan.well...aku tak expect much sebab aku tahu dia masih baru. Shoot filem ni pun tahun lepas.Tengah kecoh-kecoh nak buat gathering NFC..hahhahahahaaaaaa.

So, tunggu je la 3 Jun ni. Bagus ke tak bagus filem ni, at least tu dah jadikan one big gigantic step for him.Move forward..tak payah laju-laju. Slow & steady...........but stay. Tak guna terbang tinggi-tinggi, nanti kalau jatuh...bersepai..hahahhhaa..adeiiii!!!....
p/s : Cerita paling hangat sampai kehari ini, adalah cerita pasal sundae strawberry dengan 3 ekor udang. hahhahahaa

3 comments:

m4rilyn said...

cik kikey,nubhan pegang watak sape lam movie tu. LBS tu a must watch movie

Kikey said...

Lembu punya susu...SAPI dapat nama...wakakkakakakaa.....

SAPI....SAPI!!!!.hahahhahahahahaa..

Jom kita pi tengok nak??? nak???

Gadis Cotton said...

hey kikey~

i tak tgk lagi LBS..huhu..nanti singgah2 la belog kite ni,,hehe :)
take care dear..
daaa~