Tuesday, June 15, 2010

My Adam.....

Hai Alzzz,

Dah lama kan aku tak cerita pasal anak aku yang sorang ni.Hehhehee..Dia demam sebenarnya. Suara pun dah ala-ala penyanyi rock dah.Tapi budak-budak kan, demam pun nak bermain jugak.So, unutk hiburkan hati dia yang duka lara sebab asyik kena makan ubat, kami lambakkan permainan..!!
Ini adalah salah satu fesyen dia yang terbaru.Dia memang suka letak macam-macam benda atas kepala. Hari tu bakul, semalam tin butter cookies. Nasib baik tin lama, kalau baru..jenuh gak la nak membasuh kepala dia tu.Dah la nak bersyampoo bukan main susah.Nak syampoo kepala dia pun macam nak runtuh umah...
Yang ini pulak dia panggil "acukkk"....hehhehee.nak tahu apa acuukk?? acukkk tu maknanya "masuk" means...ala, kete, moto, kapal terbang apa-apa jelah..semua boleh masuk kat tengah-tengah gerbang ni. Errmmm..kalau nak tahu, aku je la mangsa dia kalo nak buat acukkk ni.So, I come out with this design...siap dengan tayar sekali kat atas gerbang tu. And those Ferraris...tu sebenarnya kereta dari collection papa dia. Dah tak jadik collection dah..sebab Adam dah jadikkan salah satu dari toys dia.hehhee
Inilah kejadiannya kalau Adam bermain. Melambakkan mainan dia dalam bilik aku.huhuhuhu..nampak ultraman tadak tangan tu? Yang tu kena pulas tangan dia, tercabut terus.hehhehehe....Adam ni banyak mainan, tapi semuanya car, moto & ammmen. Kengkadang aku pun sekali main ammen dia tu.adeiiiii...siap lampu kat perut tu yang tak tahan tu..hahha
By the way, aku harap Adam cepat sihat, hilangkan suara dia yang ala-ala mat rock tu.hazab aku dengar.hehhehe. Nanti kalau mummy ada masa, mummy bawak jalan-jalan naik tren...pi Aquaria..hehhe
okeh..tu jer..nanti aku citer pasal adik dia aisy pulak ye......

5 comments:

m4rilyn said...

owh saya sngat kenal lego2 tu sbb saye pun antara mangsa incik adam.
ayat dia "ti,car"

ayat yang saya faham: aunty, tolong buat car"

hahaha nasib la aunty faham walo merangkak

Iena ---> said...

yeaaaa...'mangsa2'incik adam..wakakakaa..

Kikey said...

eli - Yeyayyy!!! aunty pandai buar car.....hahhahaa..mummy kalo buat car, selagi ada lego..selagi tu la lekatkan..besar gedabak car dia..hahhahahahhaa

akak- tau tak per...mangsa besar giler!!!!..hahha

m4rilyn said...

kes budak bully orang dewasa...ade tribunal tak?

Iena said...

kalau ada..ramai org dewasa bawak kes kena buli nie..hahahahaa