Thursday, May 26, 2016

When a freak meet Reza Rahadian....

Absurd... Sebab buat posting lain. Hahahhaa...

After so many years, so many films.. akhirnya aku jumpa juga dengan Reza Rahadian.

Well, the feeling is, awkward!!

Begini ceritanya...

Kan aku ke premier My Stupid Boss. Secara logiknya, memang la aku akan jumpa dengan dia. Tapi..... aku hanya "jumpa" dia. Aku tak bergambar, tak salam, tak tanya khabar ke apa... aku hanya tengok je.

Tapi terkeluar jugaklah perkataan ini bila dia lalu....

 " Oh my GOD!! Hensemnya diaaaaaaaaaaaaaa"

Hahhahahaa....

The only picture of him yang aku snap. Really!! Memang ni je yang aku snap.

Reza melepasi expectation aku. Aku ingat dia besar, tinggi. Tapi rupanya agak rendah, kurus dan berkulit putih. Hehehhehe... kurus sangat aku rasa. Maybe effect lepas preparing for Rudy Habibie & hospitalized last month. Serius kurus. Besar lagik.... AKU!! Hahahhahah

Then, disebabkan aku ada pass media, aku lepas masuk ke Media room dengan kawan baik aku dan wakil media yang sama ngan aku tu. Reza was there standing and talking to Malaysian press. Aku just... standing a few meter depan dia dah tengok je. Can you imagine perangai camtu???  Maybe dia perasan aku hanya tengok je dia, dia senyum. Aku pun senyum. everybody berebut-rebut nak bergambar dengan dia... tapi aku masih senyum je. hahahhahaha.

Then dia senyum lagik bila aku still berdiri kat depan dia. Maybe dalam kepala dia....

" Who the hell  is this freak???.. : Hahahhahaha

Lepas keluar dari media room, ada interview dengan Yasmin Hani  kat stage kecik di luar pawagam. Lepas sesi jerit menjerit dan histeria bagai, semua orang masuk hall 2, Ada opening ceremony. Aku hanya duduk di row media sambil tengok gelagat si Reza ni. Bila dipanggil buat ucapan, dia bantai pulak cakap omputih. Heheheh... aku tak tahu kenapa dengan dia. Tapi okay lah. At least dia tak payah ulang apa dia cakap.

Aku memang suka "ngorat" para manager. ini Arya Ibrahim.... Manager Reza. Dan yang buat peace tu kak Sofie. 

Then bermula lah tayangan My Stupid Boss. Aku sebenarnya mengantuk dan tak fokus. Tayangan tu start kol 10.00 malam. Habis dah lebih kol 12.30. Mana tak mengantuk. So, diam-diam aku fikir... aku nak pi tengok lain lah. Aku tak tahu apa biji butir filem nih walaupun aku gelak jugak. Sebab memang lawak pun.

Lepas habis tayangan filem..ada PC lagik!!! masa Reza masuk dengan semua cast lain, dia lalu sebelah aku. Aku sengih, dia senyum. Dah macam cerita bisu plak aku.

Sampailah ke sudah, "komunikasi' antara aku ngan Reza dan semua cast hanya :

SENYUM

Well, nothing wrong with me.

Seriously, aku bukan datang untuk ber selfie ria dengan pelakon yang datang. Walaupun aku tahu yang datang tu Mega Star Indonesia. Bukan sorang...tapi DUA. Tapi aku datang untuk menikmati filem Reza. Aku memang sejak dulu hanya meminati filem dia jauh-jauh je. Download dari youtube dan tengok sampai hafal skrip. Seriously, aku dah tak perlukan subtitles dah kalau tengok film Indo.

Semua nak tayang berselfie dengan Reza kat IG.. Tayanglah wehhh. Aku tak kisah pun. Memang dari dulu hajat aku nak tengok dia live & alive je. Tak ada pulak dalam wishlist aku nak bergambar dengan dia.

So........ Itulah dia!! Akhirnya aku jumpa jugak dengan aktor favourite aku tu. Tapi macam aku tak suka pulak!! Bukan sebab dia. Tapi sebab aku tak macam dulu dah...feeling tengok dia dalam filem dah lain.

Maybe aku lebih suka tak tahu siapa dia kot. Rupa dia in real life tu.................

Terlalu hensem!! Errrmmmmmmm


First time pi gala premier......first time tengok filem Reza kat Malaysia. Hepi la jugak.. ;)


p/s : Tahniah My Stupid Boss tembus 1 juta penonton di Indonesia.


2 comments:

Nina Yu said...

i Love your story about Him.. ^^v

Kikey said...

Hiii Nina Yu,

Finally i get the chance to meet him in person.

Quite an inspiring young man he is.. ;)