Saturday, October 31, 2009

Disebalik Temasya

Hai Alzzzz...

Haa..haa...berapa lama dah baru aku rajin nak menulis kan, aku busy this few weeks.Lagipun, eeeeemmm...ada satu incident yang buat aku kena tekan break selama seminggu. But..........here I am. Aku akan cerita point by point je la ye, malas nak mengarang cerita. Otak dah jammed dah ni.here we go.....

**Untuk Temasya ni, kami meeting banyak kali. Bermula dari meeting pertama untuk bahagi kerja sampailah meeting terakhir untuk Briefing Nubhan 4 hari sebelum Temasya.Boleh kata, kami meeting setiap minggu dan venue nye...merata2.

**First time aku dipertanggungjawabkan untuk mengetuai gathering. Mula-mula pening, tapi lama-lama...I'm having fun!! Thanks kak Deng & YB yang banyak membantu & memberi sokongan.Dan juga AJK kerja yang sangat komited walaupun aku banyak memekak kat telinga korang.Haa..haaa...

** Nama Temasya ni datangnya dari Nubhan sendiri. Dengan tokok tambah dari Tokwan, kak Deng & aku sendiri. Haaa..haaa..Sangat catchy kannn...

**AJK yang terlibat mula bekerja seawal hari Sabtu jam 9 pagi sampailah ke 4.30 pagi Ahad. Tahu la kenapa muka AJK macam pintu pecah kat Temasya tu kann. wakakakkaaa.Ngantok siooottt!!Balik rumah, tak sempat nak kol 9 aku dah selamat tido.
**Kerjasama Nubhan untuk Temasya ni sangat bagus, well...except for one or two things la kannnn. Tapi, over all, sangat memuaskan..Thanks bro. Kalau selalu macam ni kan best!!!!

**Nak tahu sapa punya idea nak shooting video tu? Haa..haaa..It's Nubhan's. Aku hanya cadangkan video promosi macam the last gathering. Tapi dia yang elaborate sampai jadi macam tu. Kak Deng plak come out with the script.Tira datang sebagai jurugambar last minutes & aku yang put them together sampailah la jadi cerita merapu tuh. Hee..hee..Thanks to Nubh,Tokwan & Badri sebab sudi jadi pelakon tak berbayar.

**Dalam banyak-banyak kerja, kerja shopping barang adalah time paling seronok.Haa..haaaaa.... Sampai masuk chow kit, masuk pasar keramat!!!.Yang bestnye, nampak daun pisang macam nampak emas.Haa..haaa.Bayangkan betapa susahnye nak cari daun pisang dalam KL ni!!!

**Percaya tak? selain tokwan, badri, KT dan Nora....Tak seorang pun AJK kerja tahu keadaan sebenar lokasi temasya tu. Kami hanya depends on gambar, gambaran dari tokwan & badri serta gambaran dari Edna & YB yang dulu pernah datang kesitu. Hari kejadian baru kami betul-betul tahu keadaan lokasi. Hee..heee...sangat kampung!!!..I like!!!
**Malam before temasya, bermulalah kerja-kerja yang merumitkan. YB & Tokwan sibuk didapur memasak. Rebus telur, buat sambal belacan, goreng ikan masin. Satu rumah kak deng bau ikan masin. Kak Deng sibuk dengan kerja yang lagi rumit. Sampai mamai kena ubat nyamuk.Haa..haaa. Tira pulak buat speech MC nye & mencari lagu.Ehsan, Edna & harney kena balik rumah Harney ambik barang dan aku....packing goodie bag, packing hadiah, buat costing & paper works.

** Aku, harney, Tira, Edna & YB tidur kat ruang tamu. Harney lagi best, lepak atas single sofa. Aku terjaga pukul 6 sebab terdengar abang Yadi buka pintu nak pergi beli ulam.Hee..hee..time kasih abang yadi!!!..Dengan tak sengaja nye telah mengterkejutkan aku. Haa..haaa..

**Kerja-kerja merebus ulam pagi tu memang kelakar, macam nak kenduri kekdahnye.Sebab ulam banyak giler!! Thanks la kat harney, tokwan & ehsan yang banyak menolong.Walaupun jarang-jarang merebus ulam, tapi kita buat jugak..haa..haaaa...Not bad!!

**Kami sampai kat lokasi jam 10 pagi. Nubhan sepatutnya dijadualkan untuk buat sound check, tapi last minutes tak dapat datang sebab dia letih. Paham jelah kan, dia baru balik dari kluang pagi tu. So.....aku je la yang sound check...errr tak, check sound jer!!! haaa..haaaaaa..

**Aku & Kak Deng adalah AJK terakhir yang tukar baju.Tapi tak sempat aku nak sikat rambut, abang yadi kata ehsan nak kunci keretanya. Berlari-lari aku turun hantar kunci dengan rambut ala-ala singa lapar tu. Wakakakkaaa. Serius, muka aku out giler hari tuh!!!

**Majlis habis jam 5.30 petang. Sepatutnya jam 4.30 dah wrap up, tapi terpanjang sebab Nubhan sibuk melayan permintaan lagu. Which was...GOOD lah kan. So, disebabkan permintaan lagu ala-ala pilihan bersama tu, dia dah "ter" nyanyi 10 lagu!!! haa..haaaa.....Chaiyoookkk Nubhan!!!

** Bila semua Nubies dah balik, kami duduk lepak-lepak sementara menunggu orang lelaki berkemas. Dahaga giler!!! So, belah kelapa!!! Yang tukang belah ialah Nubhan.Haa..haa...Pas tu kami minum ramai-ramai. Walaupun tak hilang dahaga, tapi at least ok jugaklah..

** Selepas so many months, akhirnya aku ambik jugak gambar dengan encik artes ni!! I hate this pic, but I have to like it. Why??? It's my pic maaaa. Haa..haaa..haaaa...Walaupun Nubhan ada didalam gambar ini, tapi........it's the sawah padi that makes this pic nampak so hijau. Haa..haaa..apa pulak kaitannya dia dengan sawah padi???.

Okey, enuff of that pic...sebelum aku start cracking my head mengingati apa yang berlaku, aku nak mintak maaf le pada semua AJK kerja yang terlibat kalau ada aku tersalah cakap ke hapa ngan korang sepanjang temasya ni. Pepaham jelah ye, kerja yang rumit macam ni memang menyakitkan kepala. Sorry la kalau aku asyik nak panggil meeting. Terutamanya Nubhan. Walaupun busy, tapi tak missed meeting. Kengkadang seronok explore pemikiran dia, sebab actually dia banyak jugak idea bernas.So, keep up the good work untuk future event ye.

Emmmmmmmm....Tahniah to both Nubhan & Adam sebab terpilih ke semi final muzik-muzik. So, jom kita pergi memeriahkan semi final 13 Nov ni. Hee..heeee....tetiba plak cerita pasal MM.

**Semua gambar adalah dari HP aku sendiri kecuali yang bawah sekali, which is belongs to harney..

5 comments:

Harney said...

Ahahaha...Perjalanan temasya yang sangat ringkas..hehehe....

Kikey said...

Kalo nak cerita detail, 365 hari pun tak abes cerita lagik nyah oiii

lina said...

camtu citer dia...takper2...kerana nfc...setia ku korbankan..hehhee...nanti leh lead lagikk...

Kikey said...

Haa..haaaa......kelakar kan kami. kengkadang rasa bodow, tapi lama2 fikir....seronok sebenarnya!!!

Kikey said...

Haa..haaaa......kelakar kan kami. kengkadang rasa bodow, tapi lama2 fikir....seronok sebenarnya!!!