Thursday, December 10, 2009

Friends & Foes

Hai alzzz...

Things had been so quiet lately. I don't know,peace is much in demand I guess. Too much noise in my head and all goes haywire!!!..And now, I realize that some peoples obviously need overhauls.

Remember I told you guys about “telefon rosak” ? Satu cerita yang melalui “jalan” yang sangat panjang. Dihujungnya, cerita sudah bertukar rupa. Sekarang ni baru aku tahu bahaya nya mulut yang sebegitu dan aku minta maaf kalau aku terpaksa limit kan apa yang aku selalu kongsi dengan “sahabat-sahabat” itu. Tak mahu pisang berbuah dua kali. Cukuplah sekali mereka menghuru hara kan hidup aku.

Perkara ni dah berlaku lama dulu, tapi masih belum reda-reda lagi. Masih diperdebatkan oleh kawan-kawan rapat aku. Permulaanya mudah, hanya perselisihan pendapat & perasaan antara dua sahabat. Tapi yang agak peliknya, benda tu merebak ke telinga orang-orang yang tidak sepatutnya in a blink of the eyes. I don't believe it!!!!!

Aku hanya tahu bila si mangsa tiba-tiba call aku, calm & cool bertanya kenapa. Dan aku berani kata, hanya dia saja yang sudi bertanya soalan tu selain dari seorang lagi sahabat yang concern. Dekat 2 jam aku cuba explain apa yang berlaku sampai panas telinga....well, plus bill yang agak melambung bagi pihak dia lah kan. It's a damai antara kami. Aku tak pernah merajuk pada dia, aku tak pernah marah dia & aku tak kisah pun apa yang berlaku. Terus terang aku kata, aku tak mahu buat musuh dengan dia.

Tapi.......damai yang kami harapkan, tiba-tiba tanpa hujan tanpa ribut..Aku dapat call dimalam buta. It's a friend yang concern tu lah. Baru aku tahu, cerita semudah itu dah sampai ke telinga seorang manusia yang tak sepatutnya. The last person on this God green earth yang aku expect akan tahu cerita budak-budak ni. Mengucap panjang aku!!! This is too much!! Nak je aku pergi cilikan mulut yang membawa cerita tu!!!.Kurang ajar punya orang!!!!

Bukan aku nak marah, tapi aku kesal..tak seorang pun dari manusia-manusia yang mendengar cerita tu bertanyakan pada aku apa yang sebenarnya berlaku. Tak ada seorang pun!!!! Hanya si mangsa & that friend..err.....dan sorang lagi yang tak terlibat dalam cerita. Dah aku yang dikatakan punca masalah, sepatutnya yang mendengar, bertanya pada aku. Bukan telan apa yang si mulut busuk penyampai cerita tu kata. Semuanya damn idiots!!!!.. I couldn't believe I used to call them friends.Pemikiran tahap komunis, macam tu lah, main angguk je!!

Yang lagi aku tak boleh tahan, kenapa cerita peribadi antara aku & kawan aku jadi perdebatan hangat sampai ke pihak yang tak sepatutnya? Sebab dengki? Sebab tak puas hati? Aku tak faham kenapa manusia boleh jadi macam ni. Kisahnya hanya antara aku dan dia dan antara kami lah sepatutnya diselesaikan. Bukan membawa cerita sampai ke orang yang tah apa-apa tu.Emmmm...tapi, aku gembira jugak la kan....at least I made it big on this year's calendar. Wakakakkaa..Stupid me!!

Eemmm..to those yang membaca, korang rasa benda ni berlaku dalam Mahkamah Perusahaan, AFCM, NFC, kat rumah aku, kat kampung aku, sekitar setiawangsa atau just tepi jalan kat dataran merdeka ni.....itu korang punya pasal la. Fikir la sendiri!!! Yang aku tahu, aku fed up dengan mulut tahap hanj ni!!! Jangan kerana nak melangkah jauh, tebas sekeliling sampai botak. You wont get very far my dear!!

** Tetibe terharu bila ada orang kata, ada orang rindu dengan kami berempat. Hee.heeee...kami dapat yang “miskin” & kami telah menerima seadanya dia, bak kata tokti, apa pun yang terjadi,berjalanlah tanpa henti.....hee..heee........

**Errrr..ada mimpi odd malam semalam. Aku & dia bermimpi tentang aku, dia & dia.aku mimpi kami bertiga lepak di station bas & dia mimpi kami lepak dia station LRT. Bottom line is, kami lepak bertiga & lepak di public transport....MOTIP????????...Masih mencari motif mimpi kami ini.....Haa..haaa...haaaa....

NATRAH!!! HERE I COME!!!!!

No comments: