Thursday, July 16, 2009

Happy Anniversary NFC!!!!

Hai Alzzzz...

Today is 17th July....2 days before 19th July 2009. What is so significant about that date? Emmmmm.....it’s the first time I met these peoples....Edna, Kak Sue, Kak Fazy,Atok, Kak Deng, Baby, Mama, Far, Miesya, Double2H...pendek kata, member-member yang melepak, meroyan kat cari.com setiap hari tuh la. Itu jugaklah first time aku jumpa Vern & Nubhan. It’s been a year but it’s still like a wet paint. Still pretty much ALIVE.
I still remember that day when Fit & me go redah Bora Ombak without knowing anybody except Tira. Haa..haaa..haa..Gila alienated masa tu. Kami masuk buat muka seposen je. Nasib baik Tira banyak tolong dengan registration and all. Lepas tu pergi estranged kat satu gazebo where we met kak fazy & Kak Sue.This is the first ever picture I took with Nubhan. Dia passing by je sebenarnya, tapi we stop him for a snap. Haa..haaaa..First impression aku....hhohoho.. Gila tinggi!!! Haa..haaa..He was kinda shy but looks kinda sweet. Yelah, time tu innocent sangat kannn......My thought? Tak percaya aku boleh datang gathering FC lain. Haa..haaaa..thanks to Tira, Edna & Fit yang dok mengajak aku kesitu.

Sebenarnya aku tak lah teruja sangat nak pergi gath NFC masa tu. Sebab aku bukan kenal sesapa pun.Memang a complete stranger kat NFC. Aku join dioarang ni pun sebab aku lepak kat cari.com. Tapi disebabkan diaorang ajak jugak, aku fikir...why not give them a chance. Yelah, what do you expect from a boy yang baru “graduate” dari AF kannnn....FC pun baru sangat lagik. So, pergi dengan hati yang agak kosong. Huaargghhh haa..haaaa...Mesti ada yang masih ingat kan...aku terkejut beruk dapat kad FC....wakakakakkaa. Sungguh tak kusangka aku ada kad FC yang aku memang tadak intention nak masuk!!!!
Hari tu jugak, first time aku jumpa dengan Vern a.k.a Mrmanager. Mula-mula panggil dia, dia dok “syyyhhhh” sebab arwah ayah Nubhan dok baca doa. Tengah Tira dok melayan budak-budak ni main games, baru Vern datang kat kami. Emmmm..One thing yang aku ingat sangat pasal Vern kat gath tu, dia dok sound aku pakai avatar gambar Adam kat thread Nubhan di cari.com. Sound terus kat depan Nubhan pulak tu. Hampeh!!!!..nasib baik budak tu tak tahu cerita. Haa..haa..haaaa....
Selain kad FC yang buat aku terkejut beruk tu, ada lagi satu yang buat aku nak gelak sakan. Suddenly I saw this one man yang tersangat aku kenali rupa nya & also known to my family walked in Bora Ombak. I was so damn terkezutt!!! Kecik sungguh dunia ni. Haa..haa..when I tell my parents, they had a very good laugh about it. Wakakakkaka... Nasib baik dia tak kenal aku...Kalau tak, kantoi!!!

Bermula dari situ lah semua yang ada hari ni terjadi. Did I regret it? I don’t think so. walaupun sekejap, sebenarnya banyak benda yang berlaku dalam setahun ni. Ada yang baik, ada yang buruk, ada yang agak menyakitkan hati. Tapi mostly......banyak yang buat aku tersenyum.Akhirnya aku jadi one of the Tegarians. Haa..haaaaa..Lagik sekali aku memang tak sangka!!!

It’s been a year, and a year it’s been. I wish to see Nubhan in another 10 years perhaps. See him as an entertainer, established and respected. It’s all up to him really. But as one of his famous NUBIES, I’ll do my part regardless what happened. I may NOT his Greatest Number One Fan....But I believe in his talent & I will always believe in him.....

So.......Chaiyyookkk Nubhan & Nubies!!!..Yeaaahh!!!

****Good Luck Nubhan in APM tomorrow. Menang kalah tu adat pertandingan, dah tercalon ni pun dah GILER BEST dah....haa..haaaaa....chill bro!!!

2 comments:

tira said...

I Love this post!!!

Perasan tak kat gambar yang ramai-ramai tu, seblah Double2h tu sape tah... not so sure but kalo perasan balik kan, sume2 tu otai2 cari.com kan?? haahah! Gosh, I miss that moment!!! huhuhu!

Anyway, happy 1st Year NUBIES Anniversary!!!!

Kikey said...

yang sebelah double H tu Miesya. a'ah..tu semua otai2 cari.com. Tak lama lagik jadik otai NFC...haa..haaaaaa....