Tuesday, February 3, 2009

Kelas Poco-poco

Today I went for my second class. Kelas Poco-poco. Kalau tak tahu poco-poco tu apa, itu tarian.Hee..heee..Asalnya dari mana aku tak tahu. Indonesia kot rasanya. Hee..hee..I love this class. Interesting sangat!!.Mulanya dulu judge aku yang suruh sangat aku join. Aku liat jugak nak suruh buat aksi-aksi ala-ala mak datin ni. Tapi dah dua tiga kali paksa, aku mengalah lah jugak. Nasib baik it turn out..GOOD!!. Step yang diajar pun dah macam senamrobik. So, daripada tak exercise langsung, at least kelas ni ada lah jugak untuk mengeluarkan peluh seminggu sekali.

Habis kelas kol 5.35 petang. Memang malas tahap dewa nak tempuh hujan & orang yang ramai balik keje tu.Tapi nak buat macam mana kan.....rempuh la jugak. Sampai kat station Setiawangsa, aku duduk kejap tunggu bas. Tapi memandangkan bas tu macam tak nak bergerak je, aku decided to walk my way home. Jauh tu.....tapi on my way, somebody called. So, we talked until I reached home. Haa...haaaaaaa...We talked on a very interesting issue!!. tu sebab tak sedar, cakap punya cakap,aku dah sampai umah.

Ok, citer lain......Jalan-jalan di alam siber, aku terbaca posting Feeda pasal dia rindu dengan semua. Heee.heee..Sebenarnya aku rindu jugak!!!. Lama rasanya tak lepak-lepak dengan geng AFCM ramai-ramai.

Kalau nak dikirakan, aku kat AFCM sama jelah dengan aku di NFC. Ranking nya….TEGAR!!. Haa..haaaaa…Cuma kat NFC aku dah terlebih sket. Terlebih exposed kot!! But, who cares kan. Tak ada orang care, selain diri aku sendiri. Haa..haa…

Aku ingat lagi, hari-hari yang banyak kenangan dalam AFCM. Teringat macam mana aku, Shaz & Azhar (KRU VIP) bersila kat LRT Bukit Jalil. Betul-betul tepi landasan sebab dah penat berdiri kat konsert kemuncak AF. Lepas tu dengan penuh selambanya naik Putra balik umah masing-masing. Pakai baju FC!!!. Wakakakkaa. Sungguh la bodownya!!

Then, pergi cari baju ala-ala 60’s sebab nak ikut tema Hi Tea. Kelakar pun ada, tak pernah aku pakai skirt , sekali aku pakai gaun. Haa..haaaaaa..Kaler ijau lagik!!!. Rasa sejuk je kaki. Menyesal tak pakai sarung kaki time tu. Tak sangka plak ballroom tu boleh sesejuk tu. Walaupun sejooook...Tapi masih boleh kontrol macho lagik. Haa..haaaaaa...

Paling aku rasa kelakar, kami sanggup berdiri depan pentas hampir sejam semata-mata sebab tak mahu duduk belakang. Masa tu show KRU & Adam. Untuk F1 kat KLCC. Kaki dah cramp berdiri, tapi tegar jugak. Tapi ada jugaklah hasil. At least Shaz dapat T-Shirt. Haa..haaa.

Banyak kenangan dengan AFCM . Nak cerita kat sini, memang tak cukup ruang dalam blog ni. Rindu sangat dengan member-member yang sama-sama bermula kat situ. Sekarang ni ramai yang masih ada lagi & end up jadi kawan. Phan, Ila, Linda, Feeda, Shaz,Adik, Wan, kak wiena, iena, murnie, Hanis, Ayue, deeda & ramai lagiklah….semua tu aku memang tak akan lupa sampai bila-bila. sayang korang semua!!!

Bila agaknya nak jumpa semua ek?......huhuuhuhuhu

8 comments:

ajym said...

wah... kebykan nubhfc...seblum ini... dah ada fc masing2 kan... ada tira dgn shawalnya, anis dgn diddynya, kikey dgn adamnya, ladym dgn aizatnya, ajym, farel dan ucu dgn sitinya, mama dgn ziana zainnya... wah... meriah2...

ajym said...

op tertinggal.... kt cat dan nora dgn tomoknya...

Kikey said...

Kannnnn....ramai yang memang dah terlibat dengan FC lama dulu.

Tapi sokongan untuk Nubhan FC tetap ada.

hArnEy said...

amboi kak kikey, blaja poco poco..hihiks..pasnie leh ajar kitorg...wahahah..:)

Kikey said...

Buleeyyy aja...Fun tau harney. Macam suker la pulak..haa..haaa...

tira said...

Jom poco-poco kat Bora Ombak...

hehehee!

:D

Kikey said...

jom dinde.....wakakakkakakaaa...confident je ajak ni.

Hiddy Dzoulcarnainee said...

Erk...sorry yea...nk tanya..kelas poco2 kt bora ombak ari apa n pukul bape ek...nk try joinla...em..nk tau byr brape gak...