Monday, December 8, 2008

Semi Final Muzik-muzik - Balada (5/12/2008)

On Friday.....Semi Final Muzik-muzik Balada. Emmmm....What I'm going to say?..eeeeeemmmm....It's BIG!! Imagine banners & crazee screams......Riuh rendah dalam hall tu. Walaupun mulanya kami diingatkan ini bukan konsert AF. Tapi lepas tu, tah kemana perginya peringatan tu. Macam nak gila audience menjerit. Mainly from Ziana's fans, Bob, Faizal Tahir, Anuar Zain & Nubhan's.

Nubhan the newbie......bawak Nubies sampai 3 rows....Itupun dah kira kejayaan dah tu dik!!!

Ini pentasnya. I'm a bit far from it. But still can see lohhh. Kalau aku, menakutkan jugaklah pentas macam ni. wakakakakkaa.
Nubies..yang ni belum termasuk yang all around the planet lagik. Haa..haaa..haaa...Nubhan patut bangga dengan penyokong macam ni. Bukan senang tau, artis baru nak kumpul macam ni punya loyal fans. Orang nak kata kakak Hubi ke, kakak ubi ke, apa ke...ada aku kesah???...kalau tak minat, dok diam-diam.
Kesian dak ni, lintang pukang dia kena hurung. Kesian jugak kat kitaorang, nasib baik tak kena pijak.Haa..haaa..haaa.. Tahniah Nubhan!!. You've been on the stage where your rivals can only dream of. Sebaris dengan nama-nama besar dalam industri ni, menyanyi untuk semi final Juara Lagu in less then a year of performing!!...You should be proud of yourself....Orang lain ternganga-nganga lagik, ko dah sampai kesitu. You should smile dik!!
Ini megi muzi...aku pun tak tahu kenapa aku snap gambar ni. Sebab aku nak makan pun dah tak larat time ni. Nak tahu pukul berapa megi berasap ni sampai kat meja? kol 5.45 pagi....antara sedar dengan tidak.Wakakakkaa.Ada orang tu tido dalam kete sampai posing maut weeeehhhh...sapa????...sapa yang ada kat situ tahulah.....haa..haaa..haaa..
On Nubhan's performance, frankly speaking, aku tak concentrate. Aku & YB leka kira "akuuuuu" yang 6 kali tu. Takut salah satu angsa. Tapi alhamdulillah..tak ada!!! GOOD!!. Ok, kira aku bukan Nubies / Tegarians la ye....Aku bercakap sebagai penonton kat situ. Actually suara Nubhan memang LAIN dari yang lain. Honestly, aku cakap....Soothing sangat!!!!
Baju dia? eeemmmm..yang tu aku tak berapa nampak, sebab jauh. Tapi bila tengok balik gambar, rasanya ok je. A Singer should look like a singer, bukan sama dengan penonton. And that's how a singer should look like!!!!.....
Rambut....Ha!!! Interesting subject!! Dah lama rambut Nubhan ni jadi issue. Pada aku, nak rambut macam mana pun ok jer...yang penting SUARA. Kalau muka ko meletopsss, menyanyi asyik pancit jer.......aku rela lari je jejauh.Haa..haaaa...

2 comments:

ladyM said...

amboi kikey n YB siap kira ye 6 akuuuuuuuuuuuuuuuu tu ye...hehehhehe...overall nubhan nye performance improve n x mengecewakan...xkesah x msk final...janji telah membuat persembahan yg terbagush tht day...so kikey n smua, jom ke seremban parade lak this sunday 14hb, see ya!

Kikey said...

Dah jadi habit kak.....setiap kali dia nyanyi lagu ada untukmu, kami jadi tukang kira "akuuuuu"...haa..haaa..haa.....