Monday, January 12, 2009

I want a new life

This is me!!!Believe it or not....I am one of the powerpuff girls wannabe.haa...haaa..haaaaa.....yo yo ooo je kan. We used to play powerpuff girls some times ago kat opis lama & I am buttercup. But this is a sad girl. Macam aku sekarang ni............I'm really really sad.

Let me tell you why:-

Pada sesiapa yang pergi Juasseh khamis dulu mesti perasan kan, aku pergi tengok pengkebumian. Aku penakut sebenarnya tau & sangat phobia dengan kubur. Tapi kenapa aku pergi? Don't get me wrong....aku tak berniat pun nak tengok anak-anak bujang arwah tu. Tapi aku rasa aku nak tengok what actually in the grave. I must say.........if you're not dead, you don't want to be in the pit. Sangat menyeramkan!!!

Apa yang aku nak cakap sebenarnya? Bukan pasal pengkebumian arwah pakcik. Tapi apa yang aku fikir masa aku bertenggek kat tepi satu kubur yang baru 2 minggu kat tepi aku tu. Aku terbayangkan, apa yang ada kat dalam....dari satu jasad, lepas tu mereput sikit demi sedikit & akhirnya jadik part of dirt. Betapa taraf manusia ni bukan setinggi mana pun. lama-lama jadi tanah jugak.

kenapa tiba-tiba entri aku jadi macam ni? Haa...haaaa....Aku tak buang tebiat looorrrr....aku hanya berfikir. Hidup ni terlampau pendek untuk menyakitkan orang lain. Aku pernah tanya abah aku, apa yang dia buat sampai dia jarang sangat naik angin. Abah aku memang susah nak marah. Dah lama aku hidup dengan dia, boleh kira bila dia naik angin. Itupun angin sepoi sepoi bahasa je.So, abah aku cakap.........Maafkan orang yang buat salah dengan kita.Insya-Allah, nanti mesti tak sakit hati.

Mula-mula aku fikir jugak, apa punya ajaran la abah ni. Senang macam tu ke nak maafkan orang kalau orang dah buat jahat ngan kita. Lama jugak tau aku nak cuba konon-konon implement benda ni. Tapi lama-lama I get used to it. The minute aku hangin....aku akan cari tempat lain & cool down....So, aku maafkan saja orang yang buat aku marah tu.Memang betul!!! aku rasa bebas.Lepas ni aku malas dah nak amik pot. Nak panggil aku PG ke, ulat ke...panggil la.Aku memang perempuan gatal pun. Sebab aku alergik ngan seafood & ayam. Hari-hari tergaru-garu. Haa..haaa..Ulat??? Ulat pun ulat la.........Ulat sagu komersil jugak kannn..walaupun spesis ulat!!

This year.......it's too early to predict what going to happen in another 11 months. Aku hanya nak mulakan tahun ni dengan hidup yang lebih sempurna. Ramai yang tak tahu aku broke off in the middle of 2007.Lepas 7 years, there goes my life........Bersepai-sepai!!!. Sakit jiwa & sakit hati!!!.Tapi lepas tu aku bangkit balik.......just to flip again. Kali ni I got betrayed by my own sister. Well....bukan adik kandung pun. Tapi...........tak apalah,panjang ceritanya. kalau ada rezeki nanti korang semua akan kenal dia jugak. Haa..haaaaaaaa....

Aku lalu banyak path.....dari tahun ketahun aku cuba cari hidup yang lebih baik.Tapi selalunya it turn out...Not very satisfying.Aku hanya harap tahun ni akan lebih baik dari tahun-tahun yang lepas. Pengalaman melihat pengkebumian pakcik minggu lepas, bukan saja menginsafkan, tapi juga beri aku pengajaran yang hidup ni pendek!!. Aku kena berhenti hanya memikirkan "aku" setiap hari. Atas dunia ni ada ramai lagi yang hidup dengan aku.Bukan aku sorang je.

So, untuk permulaan tahun yang akan lebih baik ni...Insya-Allah.Aku nak cakap kat Tegarians :-

YB.........Maaf kadang-kadang aku kasar. I mean jokes & jokes alone!!!..hee..heee... :::::: Edna.........Maaf sangat-sangat kalau ada salah silap aku :::::: Muzi....I think I settled some miscommunications with U last year. So, U know right. Maaf ye Muzi :::::: Atok.....Bahasa aku, memang dahsat kan tok. Sorry tok!! :::::: Bad......Sorry kalau ada yang tersilap kata :::::: Fit.........Aku paling banyak dosa ngan ko!!!. Tapi part ko,aku dah maafkan. I hope things can be settled down :::::: Tira.....Tadak masalah ngan Tira, Harap tahun ni pun tak akan ada :::::: Kak Sue............Sorry kalau terkasar. Sorry sangat2 ::::: Kak Fazy....Pun tak pernah ada masalah ngan akak.Harap akak tak ada masalah ngan saya :::::: Tokwan....Sorry tokwan kalau terlebih gurau.Baby..........aku harap aku tak buat salah ngan ko ye. Ko pun tadak apa-apa ngan aku pun.

Vern.....isk!! ni lagik banyak dosa aku buat...haa..haaa...maaf la ye Vern!!..aku suka kawan ngan ko sebenarnya & Adik....Hati-hati melangkah.sesekali tu toleh la kiri kanan depan belakang. Hidup ni tak sentiasa indah, jangan dah terhantuk baru nak terngadah!!!..Haru nanti!!

So....aku akan mulakan hidup baru. Bawa sekali azam aku untuk tahun ni.Walaupun aku tak bagi tahu korang, aku harap korang doakan ye.Kalau jadik......korang la orang pertama yang tahu...well, besides family aku lah kannnn..hee..heee...

eemmm..apa sebenarnya yang buat aku jadik buttercup sedey tu???..Well...aku sedih sebab aku dah sakitkan hati kawan aku. I hate myself for that!!!. aku harap aku boleh turn back time atau tido jer...bangun2 nanti semuanya setel..Emmmm..Mana boleh!!!aku tak boleh lari dari kesilapan aku. Tak bolehhhh.Dah buat salah..so, face it!!!

To "that friend"...I don't know for sure if you read this or not. But I'm sure U know who U are.Just to tell U again.....I'm sorry!!!!!!!.....I really am SORRY.

7 comments:

Jimmie said...

Alaaaa kikey...mcm ko x kenal aku gak.... gurau2 tu biasa lah kan... get used of it dah...

aku harap azam ko tercapai tahun ni.. xpun bawa ketahun hadapan dan seterusnye...hehehe

aku pun nk minta maaf gak kat ko.. kot2 ade gurauan aku terlebih batas ke ape ke... mmg natural aku mcm ni...mula2 dulu aku malu2 sbb xbiasa kan... so lama2 aku gasak je...hehehe -n-

Kikey said...

Aku risau tok...aku takut perlakuan aku menyakitkan hati korang.

anyway.......united we stand!!! Gasaklah apa orang nak cakap pun kannnnnn....ada aku kesah???wakakakkakaka

akulagibukanbudakblues said...

hehe..kikey..nothing lah..ko tau camner aku kan..aku maarah ker ape2 ker sume aku ckp dpn2..mula2 mungkin aku diam..tp lebih baik berterus trg..heehheh

sama lah jugak..kalu mana aku ade terkasar bicara & perilaku..aku MASYITA HJ ISMAIL INGIN MEMOHON KEMAAFAN DARIPADA MU..

ini yg aku suka geng nih..ape2 hal gtau direct,senang citer..xbantai2 or sindir2 dlm blog..

I lurvesssss uols so much..hehehe

Kikey said...

Sama-samalah kita YB......

Aku harapkan sesuatu yang lebih baik tahun nih.........ko doakan sajalah ye..Hee..heeee...

Bantai-bantai tu, cara orang tak skolah. Bukan takut ngan kita, tapi takut dengan diri sendiri.

tira said...

huh!

Panjang entry.. loads of things happens kat kita sume... Permulaan tahun baru.. ampun juge kalo ada salah silap yea... ;)

And same goes to the rest jugak.. ampunkan salah silap Tira yea... I'm still young and who knows my words ada yang ter'harm' ke.. hehe! No matter how, I love you all much!

You guys my coolest & craziest sista&brother... [wahh, perluk e I panggey Atok as 'ABG JIM & Bad as ABG BAD after this? haha!]

:D

Jimmie said...

haruslaa ko panggil aku "ABG JIM" and lagi sorang tu "ABG BAD"...
HAHAHAHAHA

hahh lupe pulak... jgn lupe "ABG WAN" kite tu.....kekekeke

Kikey said...

Tira - jangan la weeeeeeeiiii...Muntah ijo kanggggg..wakakakakkakaka.

Sama-sama Tira, luv you too

atok - Boleh panggil ko ngan gatal miang ye kannnnnnnn.. "abbaaaannnggggg Jiiiiimmmmmmm....." haa..haaaaaa.....geli!!!!